O nama

Istorija

Ligu++ je osnovao Nenad Ilić krajem 2018. godine.

Na ideju je došao kada je u priči sa ljudima iz nekoliko IT firmi iz Niša, koje su međusobno redovno igrale mali fudbal na terminima tokom nedelje, shvatio da bi to nedeljno druženje koje je, do tada, bilo samo između tih firmi moglo da postane dostupno svim firmama koje budu zainteresovane za takav vid zabave i druženja.

Na taj način bi ojačala niška IT zajednica, proširila bi se poznanstva ljudi koji učestvuju, ali i doprinelo kvalitetu IT scene u gradu, koja je i tada bila u ogromnom rastu.

Kotizacija i plaćanja ekipa za učešće nisu dolazile u obzir, jer bi sve ekipe bile amaterske i cilj ne bi bio pobeđivanje, koliko bi akcenat bio na druženju i učestvovanju. Kako bi liga imala i još većeg uticaja na lokalnu zajednicu, donesena je odluka da se sve ekipe učesnice na kraju godine obavezuju da će donirati novac u humananitarne svrhe organiziciji po izboru.

Sa tom idejom rođena je prva humanitarna IT Liga u Nišu – Liga++.

Osnivač lige je tokom svih ovih godina bio jedini organizator lige, a u upravnom odboru, organu koji služi za konsultacije i rešavanje nekih problematičnih situacija tokom lige, nalazili su se, a nalaze se i danas, kapiteni prvobitnih ekipa učesnica – Igor Tomić, Milan Stanisavljević, Đorđe Stanković, Milan Tripković, Ivan Krasić, Milan Milošević, Nikola Stojanović i Stefan Tasić.

Prve godine odziv je bio iznenađujuće dobar, imali smo čak 10 ekipa učesnica sa skoro nikakvim marketingom, priča o ligi se spontano širila a sa tim i interesovanje za učešće u narednoj sezoni.

Druga sezona lige je imala čak 20 ekipa, što je bilo u jednu ruku vrlo izazovno ali i dobro zbog kvaliteta lige, dok sa organizacione strane bilo je dosta glavobolje. Sama činjenica da smo imali 20 ekipa već u drugoj sezoni je dosta problematična (treba naći termine, organizovati rasporede, rešiti konflikte u ekipama, problemi nastaju svakog dana), međutim tada se dogodilo nešto što niko nije mogao da očekuje – globalna pandemija i Korona su prekinule skoro sva timska takmičenja na Svetu, a Liga++ tu nije bila izuzetak. Nakon hiljadu odlaganja, pronalaženja uslova za igru, čekanja na epidemiološku situaciju da se popravi, uspeli smo nekako da privedemo drugu sezonu kraju.

Znali smo da treća sezona neće biti sa toliko ekipa, jer su mnoge ekipe još uvek, opravdano, bile u strahu zbog Korone. Uprkos svemu tome, imali smo 14 ekipa, od toga dosta onih koje po prvi put učestvuju u Ligi++.

Naučeni svim ovim iskustvima, hrabro ulazimo u organizaciju 4. sezone IT Lige Niš i očekujemo nikad jači odziv.

Prijave za IT Ligu su uvek otvorene i možete uvek poslati email na info@itliganis.rs, međutim, svake godine pre početka nove sezone, moraćete da popunite prijavu kako biste zvanično potvrdili učešće u toj novoj sezoni.

Dok god bude ove lige, osnivač lige garantuje sledeće:
Učešće je besplatno (organizator ne uzima novac za organizaciju)
– Pravo učešća imaju sve IT firme iz Niša
– Na kraju sezone, sve ekipe će morati da doniraju novac u humanitarne svrhe.

Sportski pozdrav,
Nenad